Embleem Titel Facebook

Boeken


Legendejagers zijn dol op boeken. Tot op heden zijn het onze 'erfgoedprojecten' waarvan een boek onderdeel uitmaakt. Wij zijn van mening dat een verhaal beter beklijft dan een aantal losse, historische feiten. Toch vinden we dat bij zo'n verhaal duidelijk moet zijn wat historisch onderbouwd is en wat erbij 'verzonnen' is voor een goed verhaal. Daarom rusten wij al onze boeken uit met een code waarmee je gratis een tweede boek kunt downloaden; een digitale, historische bijlage.

 

Storm over de commanderij

Een verhaal over de Tempeliers in Alphen (NB). Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.
Meer over dit boek

Onderdeel van het project Tempeliers

 

Het eeuwige geheim van Wolfslaer

Lucas Stas was een opmerkelijk apotheker in het Breda van de Grote Opstand, grofweg van 1590 tot en met 1620. We kijken over zijn schouder mee hoe de Grote Opstand de stad in zijn greep had, hoe een stadsapotheker zich opwerkte als redder van de stad tijdens de pestuitbraak van 1595. En klopt het dat deze Bredase apotheker werkelijk het levenselixer heeft uitgevonden?

Meer over dit boek

Onderdeel van het project Lucas Stas

 

Zuiderfrontier

Een boek over de Zuiderwaterlinie Stelling Breda-Geertruidenberg. Een verhalenbundel waarin we dit machtige verdedigingswerk van Menno van Coehoorn zien ontstaan tijdens de Grote Opstand (Tachtigjarige oorlog), Franse bezetting en de Dreiging vanuit Belgiƫ. Beleef de inkwatiering van Spaanse soldaten in het kleine Terheijden door de ogen van de jonge Martijn, voel de strijdlust van zijn broer Joris. Voel je een met de boeren in de Langstraat als dit gebied onder water gezet wordt. Beleef de belegering van Geertuidenberg door de Fransen of draai het eens om, kijk mee door de ogen van een Franse soldaat.

Meer over dit boek

Onderdeel van het project Zuiderwaterlinie

Vorige Volgende