Embleem Titel Facebook

De Bende van de Bokkenrijders

Iedereen kent Robin Hood, de Engelse volksheld uit Sherwood Forest die, samen met een groep vrijbuiters, zijn Vrolijke Volgelingen, stal van de rijken en de buit vervolgens verdeelde onder de armen.

Maar ook in Nederland waren er lieden die zich gedroegen gelijk ener 'Robyn Hude'. Onrecht, zo weet de aandachtige lezer, is van elke tijd en elke plaats, en bittere armoede drijft tal van mensen tot wanhopige praktijken. Een spannend en leerzaam verhaal, bekroond als beste Europese jeugdserie.

Boekdetails

  • Titel: De Bende van de Bokkenrijders
  • Auteur: Ton van Reen
  • Uitgever: De Geus
  • Pagina's: 604 pagina's
  • ISBN: 978-90-445-0189-6

Achtergrond

In de tweede helft van de achttiende eeuw gaat de bevolking van het zuiden van Limburg gebukt onder armoede en honger. Een groep mensen, die de Bokkenrijders worden genoemd, vecht tegen onrecht. Ze stelen van de rijken en geven hun buit aan de armen. De boerenzoon Mathijs Stevens treedt eerst als stalknecht en later als leerling in dienst bij chirurgijn Joseph Kirchhoffs. Wat Mathijs niet weet is dat de dokter in het geheim sympathiseert met de Bokkenrijders. Geleidelijk aan raakt de jongen betrokken bij de gevreesde bende.

Vorige Volgende Terug