Embleem Titel Facebook

De ondergang van de magische wereld

cover

Legendejagers leven in een magische wereld. Maar zo een wereld bestaat alleen voor hen die in haar durven geloven. Ontken de magie, en de wereld wordt grauw en grijs, en dor en kil.

Lees in dit boek hoe wetenschap de magie van regenboog en aardkracht vermorzelde met verbrekingsindex en verborg onder differentiaalcement.

Boekdetails

  • Titel: De ondergang van de magische wereld
  • Auteur: Keith Thomas
  • Uitgever: Agon
  • Pagina's: 778 pagina's
  • ISBN: 978-90-5157-059-5

Achtergrond

In dit boek wordt de rol beschreven die magie, bijgeloof en religie speelden in het leven van de Engelse bevolking in de 16e en 17e eeuw. Toen na de middeleeuwen de rooms-katholieke kerk haar gezag begon te verliezen en de algemene onzekerheid daardoor toenam, werd het geloof in magische praktijken, astrologie en hekserij sterker. Aan het eind van de 17e eeuw begon het geloof in magie en tovenarij af te nemen door de veranderingen in het intellectuele klimaat in Engeland en Europa.

Keith Thomas is docent Nieuwe Geschiedenis aan St. John's College Oxford. Voor deze studie, die oorspronkelijk verscheen in 1970, ontving hij de Wolfson Literary Award 1972. Hij geeft in dit belangwekkende boek een wetenschappelijk verantwoord, helder en door de vele voorbeelden vooral levendig beeld van het leef- en denkklimaat van de Engelsen in de 16e en 17e eeuw.

Met uitgebreid notenapparaat en register.

Vorige Volgende Terug