Embleem Titel Facebook

Verhalen van stad en streek

Een imposante verzameling Nederlandse sagen en legenden. Een boek waar elke legendejager op terug kan vallen.

Boekdetails

  • Titel: Verhalen van stad en streek
  • Auteur: Willem De Blecourt en Ruben Koman
  • Uitgever: Bert Bakker
  • Pagina's: 664 pagina's
  • ISBN: 978-90-3513-202-3

Achtergrond

Een prachtig overzicht van de rijke Nederlandse vertelcultuur

Wie was ook alweer het vrouwtje van Stavoren? En wie heeft er wel eens gehoord van de malle graaf van Rottumeroog? Nederland wordt vaak geassocieerd met noordelijke nuchterheid en zwijgzaamheid. Toch kent het juist ook vele spannende, grappige, griezelige of opmerkelijke sagen, legenden en andere volksverhalen.

Hansje Brinker, de Vliegende Hollander, het spinwijf van de Spinberg, aardmannetjes, witte wieven, graancirkels, ufolandplaatsen, heksen, geesten, kabouters, bokkenrijders, duivels, heiligen, rovers en weerwolven: ze zijn allemaal prominent aanwezig in verhalen die plaatselijk worden verteld en die vaak worden ingezet om vorm te geven aan de eigen identiteit.

In Verhalen van stad en streek worden honderden Nederlandse volksverhalen gepresenteerd en per provincie op plaats gerangschikt. Daarbij wordt ingegaan op de historische kern, de verspreiding, de functie en de betekenis. Aangevuld met prachtige illustraties biedt Verhalen van stad en streek een heerlijk leesboek en een meeslepend overzicht van onze rijkdom aan volksverhalen.

Vorige Volgende Terug