Embleem Titel Facebook

 

We beginnen weer...!

Voorzichtig aan beginen we de eerste activiteiten in te plannen. Zo is het als vanouds op 30 oktober tijd voor alWEERWOLFslaar. En we hebben al twee boekingen voor onze lezing over de Tempeliers. Op 13 oktober in Alphen (NB) en elders in het najaar in Schijndel.

Legendetochten vanuit de baroniepoorten

Goed nieuws voor fanatieke wandelaars en fietsers! De Baroniepoorten, een project van streeknetwerk LandStad De Baronie, krijgen een upgrade. De Legendejagers voorzien elke baroniepoort van een legendetocht en een geocache. Tevens zal bij elke baroniepoort in de loop van de tijd een activiteit plaatsvinden.
We proberen de legendetochten zo snel mogelijk aan te kunnen bieden.
LET OP! De Menmoerhoeve heeft nu ook een baroniepoort-tocht!

Lees meer over de baroniepoorten
Lees meer over legendetochten.html

 

Terug naar het Breda van 1600

De verschijning van ons tweede boek komt steeds dichterbij. Nancy de Heer van Tekstbureau Groen Geletterd is het verhaal aan het redigeren terwijl wij ons nog buigen over de historische bijlage. Want wat is het moeilijk om daarin een schifting aan te brengen. Breda in de middeleeuwen is zó interessant en veelzijdig. En ook het project 'Beneden Breda' heeft veel interessante raakvlakken met het het onderwerp: Lucas Stas. Het verhaal van de zeventiende eeuwse apotheker en garnizoensarts is een boeiend verhaal geworden waar we nu al trots op zijn. Lees meer over ons tweede boek

 

 

 

 

Podcast

De corona-crisis heeft ook ons aan het denken gezet. De geplande lezingen zijn uitgesteld. Maar we bedachten dat het ook mogelijk zou moeten zijn om een lezing te geven die beluisterd kan worden op het moment dat de luisteraar het kiest. Korte, interessante wetenswaardigheden om naar te luisteren. Wij bereiden ons voor en wanneer de podcasts beschikbaar zijn, lees je dat op de site en onze facebookpagina.

 

Vertel je graag verhalen? Of kruip je graag in de rol van een historisch karakter? Sluit je dan aan bij onze pool. Een project in samenwerking met De Nieuwe Veste Breda. Een platform voor amateur vertellers en acteurs.
Lees meer 

 

Stichting Legendejagers

In een tijdsgewricht waarin de computers ons meer en meer in beslag nemen, brengen wij u terug naar de verhalen van weleer. De oude mythen, de oorsponkelijke sagen, de vergeten legenden en de geschiedenis.

Wij brengen u deze verhalen, precies op de plek waar zij zich hebben afgespeeld. Beleef de verhalen zelf in een van onze geheimzinnige legendetochten, doe mee met onze activiteiten of geniet ontspannen van onze luisterverhalen. De Legendejagers brengen u dieper in het verhaal dan ooit mogelijk is geweest!

Volgende