Embleem Titel Facebook

Storm over de Commanderij

 

 

 

 

 

 

 

Het eerste Legendejagersboek over de Tempeliers in Alphen (N.B.)
Verschenen: 15 februari 2019
Uitgegeven door Uitgeverij Boekscout!
Leesbaar voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 10 jaar
Paperback € 22,50 incl. digitale historische bijlage
Hardcover € 27,50 incl. digitale historische bijlage

Lees hier wat anderen van het boek vonden.
Lees hier het juryrapport van BoekGoud 2019

Van 1144 tot 1307 hebben de roemruchte Tempeliers een commanderij in het Noord Brabantse dorpje Alphen gehad. De enige op het huidige Nederlandse grondgebied. Buiten de oprijlaan is daar niets meer van terug te vinden. Dit verhaal vertelt over de laatste jaren van de commanderij Hof ter Brake in Alphen. Een fictief verhaal in een historische context.

Rogier is een boerenzoon in het begin van de veertiende eeuw. Als zijn pad dat van Reinout van Lier kruist, lijkt dt zijn kans om zijn lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Rogier wil namelijk niets liever dan ridder worden bij de Orde der Tempeliers die op de commanderij huizen. Rogier krijgt, net als zijn broer en zijn vader werk op de commanderij. Maar hij is slim en nieuwsgierig en zo belandt hij van het ene avontuur in het andere. Al snel komt hij achter de geheimen van de Tempeliers en begint hij te twijfelen aan zijn roeping.
En dan neemt het lot een dramatische wending... op de dag dat ‘vrijdag de dertiende’ de ultieme ongeluksdag wordt genoemd.

Een meeslepend verhaal gebaseerd op historische feiten. Met historische bijlage.
Vanaf 10 jaar, maar zeker ook voor volwassenen met belangstelling van Brabantse geschiedenis.

Lees het boek en ontdek de geheime code die toegang geeft tot de historische bijlage. Je kunt deze bijlage downloaden met de knop bovenaan.