Embleem Titel Facebook

Lezingen


De informatie die we vinden met betrekking tot onze boeken kunnen we ook op een andere manier bij het publiek krijgen. Door het geven van lezingen. Lezingen zijn in principe gericht op een volwassen publiek, maar kunnen desgewenst 'omgebogen' worden voor jongeren. We komen graag op locatie vertellen over de onderstaande onderwerpen. Wij rekenen voor het geven van een lezing 150,- excl. reiskosten.

 

Magisch mysterie of historisch feit?

In deze lezing belichten we de beroemde legende van Koning Arthur. Welke geschiedkundige feiten liggen er aan ten grondslag en hoe is de legende geƫvolueerd tot het verhaal dat nog altijd zoveel kunstenaars, schrijvers en cineasten inspireert?


 

iconMeer over het Koning Arthur project

 

Tempeliers in Brabant

Een lezing over de beroemde ridderorde der Tempeliers. Hoe stak de orde in elkaar? Wat was hun doel? En wat zijn die mysteries rond deze tempelridders die zo wreed aan hun eind kwamen? Tijdens de lezing beginnen we met een algemene beschrijving van de orde en focussen we langzaam in op Europa en Brabant.
Duur: 2 uur

icon6 juni Etten-leur; De Nobelaer Heemkundekring Jan Uten Houte

iconReserveer een kaart

iconMeer over het Tempeliersproject

 

1590 - 1620 Oorlog, inferno en pest

Lucas Stas was een opmerkelijk apotheker in het Breda van de Grote Opstand, grofweg van 1590 tot en met 1620. We kijken over zijn schouder mee hoe de Grote Opstand de stad in zijn greep had, hoe een stadsapotheker zich opwerkte als redder van de stad tijdens de pestuitbraak van 1595. En klopt het dat deze Bredase apotheker werkelijk het levenselixer heeft uitgevonden?


iconMeer over het Lucas Stas project

 

 

Vorige Volgende