Embleem Titel Facebook

Het eeuwige geheim van Wolfslaer

 

Het tweede Legendejagersboek over een obscure, Middeleeuwse apotheker in Breda

Verschenen op: 1 oktober 2021
Uitgegeven door Uitgeverij Boekscout!
Leesbaar voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 12 jaar
Paperback: € 20,99 incl. historische bijlage Leeftijd: volwassenen en evt. kinderen vanaf 12 jaar

"Mijn meester was een geniaal man. Kort na de beroemde list met het turfschip in Breda, vestigde hij zich met zijn gezin in het centrum van de stad en trad ik in zijn dienst. Hij raakte al snel in de problemen toen hij werd aangeklaagd voor valsmunterij. Nadat hij vrijkwam klom hij op tot een begaafd en ambitieus apotheker, een gezien man in de stad. Hij bevestigde zijn kunde toen hij in 1595 Breda voor een pestepidemie behoedde door het maken van het wonderlijke medicijn Vineetz Driakel.
Dit gaf voor Meester Stas de doorslag om zijn monsterlijke plan ten uitvoer te brengen. Hij was er zeker van dat hij een medicijn kon maken tegen alle kwalen, het Electrum Vitae. In 1604 schreef hij zelfs een boek over dit wonder. Oh, ik bewonderde mijn meester om zijn kennis, zijn gedrevenheid, zijn liefde voor de geneeskunst, de mensheid en de stad Breda. Maar zijn superioriteit was tevens zijn grootste valkuil.
Mijn meester was niemand minder dan Lucas Stas en ik ben zijn assistent Diederick Spijcker. Voor de Legendejagers heb ik de laatste, woelige dertig jaren van zijn leven beschreven. Een avontuur in een decor van de stad Breda als speelbal van de tachtigjarige oorlog, pestuitbraken en een stadsbrand... en veel meer."

Een wonderlijk, Breda's verhaal, gebaseerd op historische feiten. Met historische bijlage.

Het Lucas Stas Project

Rondom Lucas Stas hebben we veel meer te bieden: een legendetocht, een lezing, een mini-expositie en een lespakket. Lees meer